Overslaan en naar de inhoud gaan

Coach Bert van Marwijk met EK-app

De app, CrowdCoach genaamd, is gratis te downloaden in zowel de appstore voor de iPhone als de Play Store voor toestellen die draaien op Android. Vanaf 9 juni, de eerste poulewedstrijd van Nederland tegen Denemarken, is het mogelijk bondscoach Bert van Marwijk te coachen. Er kan direct commentaar worden geleverd op de opstelling, wissels en acties van spelers. Bovendien kan worden aangegeven welke speler gewisseld moet worden en kan de 'man of the match' worden aangewezen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Mening nu wel gehoord

“De app geeft de voetballiefhebber een stem en brengt realtime alle meningen naar buiten. Vroeger stond je te schreeuwen tegen je tv-scherm als je het niet eens was met een beslissing van de bondscoach. Je mening werd niet gehoord. De CrowdCoach brengt hier verandering in. Met onze app kan iedere Nederlander bondscoach worden”, aldus een van de ontwikkelaars.

De Universiteit Twente bedacht de app om de emoties en meningen van voetballiefhebbers te verzamelen. De gegevens die uit de app rollen, geven de mening van het totaal aan gebruikers weer. De statistieken van de meningen per voetballer zijn te gebruiken voor analyses en voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van social media.

Vijf verschillende emotie-iconen

Gebruikers van de app zien een lijst met veldspelers en een lijst met bankzitters. Bij elke speler kun je een van de vijf beschikbare emoties aanklikken, te weten: duim omhoog, duim omlaag, een kusje als je een speler er goed uit vindt zien, een wissel en 'man of the match'. De emotie-iconen kunnen gedurende de hele wedstrijd aangeklikt worden. Gedurende de wedstrijd kun je tussenscores van de emotie-iconen per speler bekijken. Aan het einde van de wedstrijd rolt er een totaalscore uit, die wordt weergeven in grafieken op de website crowdcoach.nl.

De EK-app is uitgevoerd door UT-studenten en gedrags-, technische en ‘social media’-wetenschappers. Vijf bachelorstudenten werkten de techniek achter de applicatie uit.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in