Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple eist verbod Samsungtablet in VS

Het verzoekschrift voor een voorlopig verkoopverbod van de Samsungtablet is vrijdag aan het eind van de dag ingediend, meldt Computerworld. Een districtsrechtbank in Noord-Californië moet over de eis van Apple oordelen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Rechter Lucy Koh behandelt diverse zaken waarin Apple en Samsung elkaar wederzijds bestoken met claims over ongeoorloofd gebruik van technologiepatenten voor smartphones en tabletcomputers. Eerder dit jaar zei de rechter de kans klein te achten dat Apple zijn strijd tegen de Galaxy Tab 10.1 kon winnen. Ze was het met Samsung eens dat de octrooien van Apple op het ontwerp van de iPad "te voor de hand liggend" zijn.

Hof oordeelde dat ontwerp iPad niet "voor de hand ligt"

Een federaal hof van beroep kwam echter vorige week tot een andere conclusie. Het patent van Apple op het ontwerp van de iPad zou waarschijnlijk wel geldig zijn, meende het hof. Apple verwees vrijdag naar deze uitspraak toen het rechter Koh vroeg om een tijdelijk verkoopverbod. Ook bracht Apple in herinnering dat de rechter 5 maanden geleden had gezegd dat Apple schade ondervond van de concurrentie met de Galaxy Tab.

Ondanks alles voeren Apple en Samsung tegelijk onderhandelingen om tot een schikking te komen. Vandaag en morgen worden die besprekingen voortgezet. Daarnaast houdt de rechter op 7 juni een hoorzitting over een aparte zaak die Apple heeft aangespannen over de Galaxy Nexus, een smartphone van Samsung.

Wereldwijd lopen tientallen rechtszaken tussen Apple en Samsung over vermeend misbruik van patenten. In Duitsland mag Samsung de oorspronkelijke Galaxy Tab 0.1 niet meer verkopen. Apple probeert daar ook een aangepaste versie, de Galaxy Tab 10.1N, van de markt te krijgen. Een rechtbank in Düsseldorf buigt zich op 5 juni over die eis.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in