Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetdaling dwingt Ordina tot snijden in capaciteit

De omzet bij Ordina daalde van 112 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2011 naar 103 miljoen in de huidige verslagperiode. De omzetdaling manifesteerde zich over de volle breedte van het activiteitenpalet. Het hardst ging het echter in de marktsector industrie, waar de verkopen met 13 procent terugliepen tot minder dan 29 miljoen euro. Bij de overheid zette Ordina 7 procent minder om.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

In absolute geldbedragen gerekend kwam omzetafname het hardst aan bij de belangrijke divisie Professional Services, waar de inkomsten in het eerste kwartaal met ruim 6 miljoen euro terugliepen tot 73 miljoen euro. In percentages gerekend was de krimp het sterkst in de divisie consulting, die z’n omzet met bijna 19 procent zag dalen tot ruim 9 miljoen euro.
De geconsolideerde brutowinst (EBITDA) daalde van van 4,1 naar 4 miljoen euro.

'Capaciteit toesnijden op vraag'

Ceo Stépan Breedveld brengt de moeizame gang van zaken in de eerste maanden van het jaar in verband met de markttrend die in het tweede halfjaar 2011 inzette en zich vertaalt in terughoudendheid als het gaat om IT-bestedingen en inhuur van professional services.

Breedveld waagt zich niet aan voorspellingen wat betreft het verloop van de rest van het boekjaar: “De economische vooruitzichten en de ontwikkelingen in de markt blijven onzeker. Dit geldt niet alleen voor de Nederlandse markt, waar we te maken hebben met de val van het kabinet , maar ook in toenemende mate voor de Belgische markt. Daardoor blijft de omzetontwikkeling en daarmee het resultaat voor de komende periode moeilijk voorspelbaar. We houden vast aan onze strategie en de koers die we hebben uitgezet. Deze leidt tot een heldere agenda voor 2012, waarbij de nadruk ligt op het versterken van ons portfolio en profiel en het effectiever maken van de operatie onder andere door onze capaciteit verder toe te snijden op de marktvraag."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in