Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiligers hebben te veel vertrouwen in eigen IT-beveiliging

Dat blijkt uit onderzoek van HP onder 500 IT-beveiligers van gebruikersorganisaties die vorige maand de beurs InfoSecurity in Londen bezochten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Terwijl 80 procent groot belang hecht aan risicomanagement voor informatiebeveiliging en daarvoor ook een duidelijk beleidsplan heeft liggen, is maar 14 procent er echt zeker van dat hun huidige IT-beveiligingsoplossingen hen een compleet en precies beeld geven van hun beveiliging. Ruim 40 procent zegt dan ook er niet zeker van te zijn dat hun organisatie hier inzicht in heeft.

De meerderheid van de bedrijven houdt via monitoring real-time zicht op beveiligingsincidenten. Zeker 30 procent doet dat echter niet. Ook ontbreken bij ruim de helft analyse van de assets en prioritisering als onderdeel van het beveiligingsprogramma.

Lekken vinden

Ruim 40 procent is niet in staat lekken te vinden in de maatwerkapplicaties die zij gebruiken. 56 procent zegt dit wel te kunnen en komt voornamelijk tot die conclusie omdat er binnen hun organisaties activiteiten zijn op het gebied van pentesting.

Als het grootste risico voor hun beveiliging zien de ondervraagden de eigen medewerkers die al dan niet expres lekken slaan in de IT-beveiliging. Maar ook mobiele apparatuur en malware worden nog altijd gevreesd.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in