Overslaan en naar de inhoud gaan

LinkedIn groeit sterker dan verwacht

De nettowinst van LinkedIn nam in het eerste kwartaal eveneens toe: van 2,1 naar 5 miljoen dollar. Dat zijn weliswaar bedragen die in het niet vallen bij de financiële cijfers van Facebook, maar LinkedIn heeft dan ook een beperkte actieradius: de professionele gebruiker.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Analisten hadden geen winst verwacht, maar dachten dat LinkedIn afgelopen kwartaal op de nullijn zou uitkomen. Ook de omzet lag hoger dan de 178,4 miljoen dollar die analisten in doorsnee hadden verwacht, meldt persbureau Bloomberg.

Het is LinkedIn gelukt de winst op te krikken ondanks een sterke stijging van de kosten. Het bedrijf gaf vorig kwartaal 92 procent meer uit dan een jaar geleden, onder andere aan marketing (66 miljoen) en productontwikkeling (47 miljoen). Het aantal medewerkers groeide sinds eind december met 331.

Ledental toegenomen tot 161 miljoen

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2011 steeg het ledental van 150 naar 161 miljoen. Ter vergelijking: Facebook heeft wereldwijd meer dan 900 miljoen gebruikers, merendeels consumenten.

Algemeen directeur Jeff Weiner probeert meer nieuwe leden te werven door sterk in te zetten op mobiele apparatuur. De groeiende klantenkring wordt ook steeds interessanter voor adverteerders.

Jaaromzet gaat richting 900 miljoen dollar

Voor het hele boekjaar 2012 rekent LinkedIn nu op een omzet van 880 tot 900 miljoen dollar. Tot voor kort ging het bedrijf nog uit van 840 tot 860 miljoen dollar. Analisten rekenen gemiddeld op een jaaromzet van 877 miljoen dollar.

LinkedIn ging al in mei 2011 naar de beurs, een jaar voordat Facebook deze maand dezelfde stap zet. Het bedrijf is nu bezig met de overname van Slideshare, een website waar professionals presentaties kunnen delen. Met die aankoop is circa 119 miljoen dollar gemoeid.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in