Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzet Apple hoger dan verwacht

Analisten rekenden in doorsnee op een omzet van 36,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 11,6 miljard dollar, tegen 6 miljard dollar een jaar geleden. De winst per aandeel bedroeg 12,30 dollar, terwijl gemiddeld was gerekend op 10,04 dollar. De winstmarge van het bedrijf stond op 47,4 procent, vergeleken met ruim 41 procent in dezelfde periode een jaar eerder.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal wereldwijd 35,1 miljoen iPhones, een stijging van 88 procent op jaarbasis. De verkoop van de iPad ging met 151 procent omhoog tot 11,8 miljoen. De verkoop van iPods daalde echter met 15 procent tot 7,7 miljoen. Volgens Apple was de internationale verkoop goed voor 64 procent van de totale omzet.

New iPad had geweldige start

"We zijn ontzettend blij met een verkoop van ruim 35 miljoen iPhones en bijna 12 miljoen iPads. De nieuwe iPad kent een geweldige start en dit jaar zul je veel meer zien van de innovatie die alleen Apple kan leveren'', aldus topman Tim Cook.

Apple verwacht voor dit lopende kwartaal een omzet van 34 miljard dollar. Het aandeel Apple ging in de elektronische handel nabeurs met ruim 5 procent omhoog.

Het aandeel was in de afgelopen weken flink in waarde gedaald door zorgen over een afzwakkende verkoop en noteerde dinsdag 560 dollar. Eerder deze maand werd in de tussentijdse handel nog een record bereikt van 644 dollar. Apple is 's werelds duurste beursgenoteerde bedrijf met een waarde van circa 533 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in