Overslaan en naar de inhoud gaan

HTC gaat eigen chips maken

De chips zijn bedoeld voor de goedkopere types smartphones die het Android-besturingssysteem gebruiken, meldt de China Times. De aankondiging gaf aanleiding tot verbazing in de industrie. Juist voor het maken van de simpelere, goedkopere smartphones zijn veel processors om uit te kiezen bij diverse toeleveranciers. Het lijkt er haast op of HTC tijd en geld gaat steken in het heruitvinden van het wiel.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

HTC heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ST Ericsson die de chips gaat produceren. Het is overigens niet de eerste keer dat HTC eigen chips ontwerpt. Zo heeft bijvoorbeeld de HTC One een chip van eigen ontwerp voor het vastleggen van de camerabeelden.

Niet alleen bedoeld voor risicospreiding

HTC maakte tot nog toe veel gebruik van Qualcomm als leverancier van smartphone-processors. Sinds enige tijd schakelt het bedrijf ook Nvidia in, onder meer voor de Tegra 3 quadcore chip die in de HTC One is verwerkt. ST Ericsson heeft ervaring met het ontwerpen en produceren van smartphonechips. Zo levert het bedrijf de kernprocessor van de Sony Xperia Sola, een dual core NovaThor chip. Volgens de China Times wil HTC niet het ST Ericsson chipsysteem toevoegen als derde toeleverancier om risico te spreiden. HTC heeft zijn zinnen gezet op een eigen ontwerp, net als Apple zelf de A5 zelf heeft ontworpen.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in