Overslaan en naar de inhoud gaan

Groei Nederlandse twitteraccounts vlakt af

Het afgelopen jaar werden slechts 250.000 nieuwe Nederlandse twitteraccounts aangemaakt. Een jaar geleden bereikte de groei zijn top met ruim 430.000 nieuwe accounts, het jaar daarvoor kwamen er 280.000 accounts bij. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope - Social Media Data Tool - dat vandaag is gepubliceerd.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Meer dan miljoen twitteraccounts

Momenteel zijn er ruim 1,05 miljoen Nederlandse twitteraccounts, die samen goed zijn voor ruim 2,5 miljard tweets. Bijna één op de vier twitteraars heeft zijn tweets afgeschermd voor onbekenden. Vrouwen doen dit vaker dan mannen: 33 procent van de vrouwen schermt het twitteraccount af tegen 18 procent van de mannen.

Uit de inventarisatie van Multiscope blijkt dat van de ruim 1 miljoen twitteraccounts 150.000 tot 200.000 accounts van organisaties zijn. Mannen zijn op Twitter in de meerderheid (59 procent, tegen 41 procent vrouwen). Nederlandse vrouwen zijn daarentegen actievere twitteraars. Zij plaatsten 2933 tweets, tegen 1880 tweets gemiddeld voor mannen. Mannen volgen een fractie meer twitteraars, namelijk 154, waar vrouwen gemiddeld 147 anderen volgen. Er zit wel een ruim verschil in het aantal followers van mannen en vrouwen. Mannen worden gemiddeld gevolgd door 203 accounts, terwijl vrouwen door 152 accounts worden gevolgd.

Twitteren in Flevoland populair

In de dichtstbevolkte provincies van ons land zijn ook de meeste twitteraars te vinden. Twitteraars in Flevoland zijn de meest tweetgrage Nederlanders. Inwoners van de provincie Utrecht plaatsen de minste tweets. De vijf gemeenten met de meeste personen op Twitter zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag. Van de 16 grootste twittergemeentes in Nederland tweeten mensen uit Almere het meest: gemiddeld 2482 tweets.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in