Overslaan en naar de inhoud gaan

Cegeka meldt forse groei in outsourcing

Een opvallende contractuitbreiding en -verlenging realiseerde Cegeka bij de Europese bagageafhandelaar Avia, die het Belgische IT-bedrijf in juli de vervolguitbesteding gunde van een perceel dat voordien deels aan IBM was toevertrouwd. Significante nieuwe deals werden gesloten met NIBC (augustus) en een andere, niet nader genoemde, financiële dienstverlener.
Business
Shutterstock
Shutterstock

"We hoeven niet de grootste te worden, maar we willen in ons segment van de markt wel een toonaangevende partij zijn" licht Cornelisse toe.

Het segment waarop Cornelisse doelt, is de categorie middelgrote bedrijven. Ofschoon deze bedrijven over het algemeen wat terughoudender zijn met het gebruik van ondersteuning van buiten de regio, ziet Cornelisse toch een toenemende rol voor de nearshore-locatie Roemenië. Het bedrijf denkt daar te groeien van de huidige 100 man naar 200 f.t.e. aan het einde van dit jaar. Lokaal investeerde Cegeka vorig jaar 2,4 miljoen euro in een vernieuwing van zijn datacenter in Hasselt, waar het nu ruimte beschikbaar heeft voor in totaal 700 kilowatt aan servercapaciteit op Tier-3-niveau.

Outsourcing nu ruim een derde van omzet

Met een omzetbijdrage van ongeveer 35 procent komen de outsourcingactiviteiten (Infrastructuur, technisch beheer en werkplekkendiensten) binnen Cegeka inmiddels op de tweede plaats, na de meer projectmatige dienstverlening rond innovatie, infrastructuur, systeemintegratie en functioneel applicatieonderhoud (40 procent). De resterende kwart van de omzet komt uit detachering.

Als geheel realiseerde Cegeka in 2011 een omzetstijging van 27 procent tot ruim 198 miljoen euro. Na correctie voor de bijdragen uit een drietal acquisities (het Gentse ANE, het Mechelse DigiPoint en het Luxemburgse Multidata) resteert over 2011 een autonome groei van 20 procent. Deze autonome groei komt voornamelijk van Cegeka Vlaanderen, dat de omzet met 36 procent wist te verbeteren. In Wallonië realiseerde het bedrijf een groei met 14 procent.

Winstmarge is punt van aandacht

Wat de groei in Nederland was, maakt het bedrijf niet bekend. Wel wordt gemeld dat de Nederlandse activiteiten goed waren voor een bijdrage van 22 procent aan de concernomzet. De concerndirectie gaat er van uit dat een nettowinstmarge van 10 procent haalbaar is, maar over 2011 zat dat er nog niet in. Voor CEO André Knaepen vormt de rendabiliteit dit jaar dan ook een aandachtspunt: “We haalden de omzetdoelstelling van 190 miljoen, maar met 6,6 procent blijft de netto bedrijfswinst onder de verwachtingen".

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in