Overslaan en naar de inhoud gaan

KING wil 1 ICT-omgeving voor 415 gemeenten

Dat zegt Thissen in een interview op de site van Binnenlands Bestuur. Decentralisaties en bezuinigingen zijn volgens Thissen niet strijdig met de moeizame inspanningen van gemeenten op het gebied van ICT en e-overheid.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

“Gemeenten hebben nog altijd het idee dat ze er zelf voor staan en dat hun identiteit ligt in het hebben van hun eigen soft- en hardware. Maar als je door je oogharen kijkt zie je nauwelijks verschillen in informatieverwerking en -voorziening. Dus moet het gewoon gestandaardiseerd en geharmoniseerd.” Thissen ziet voor KING een rol als opdrachtgever namens de 415 gemeenten.

Thissen: “Wij zijn nu bezig dwarsverbanden te leggen tussen die decentralisaties enerzijds [AWBZ, de jeugdzorg en de wet Werken naar vermogen] en de NUP- en mGBA-programma’s anderzijds. Dat is nog een hele klus. Maar je merkt dat juist door die bezuinigingsdruk en die decentralisatiedruk de gemeenten zeggen ‘dat is allemaal wel belangrijk, maar we willen nu graag instrumenten hebben’. En dat is een spanning. ICT is een fantastisch hulpmiddel, maar ik blijf benadrukken dat het niet alleen om de instrumenten gaat, maar vooral om bedrijfsprocessen die ertoe leiden dat we de vragen van gemeenschappen en individuele burgers en ondernemers tot uitgangspunt van ons handelen kunnen maken, zodat we ze kunnen helpen.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in