Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindhovense informaticus eredoctor in België

Van der Aalst (46) ontvangt de onderscheiding op 30 mei aanstaande. Hij krijgt het eredoctoraat van de Belgische universiteit voor zijn werk op het gebied van process mining. De TU/e-hoogleraar houdt zich onder meer bezig met het analyseren van digitale datastromen die worden vastgelegd in ‘event logs’. Zijn erepromotor, prof.dr. Koen Vanhoof, hoogleraar Beleidsinformatica, noemt Van der Aalst ‘een wereldautoriteit in process mining’.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Dit jaar worden in Hasselt vijf eredoctoraten uitgereikt, alle rond het thema ‘Managing the information overload’. Het eredoctoraat van Van der Aalst past daar goed in, aldus Vanhoof: “Het zijn juist technieken als process mining die trachten vanuit informatie bruikbare kennis te halen”, zegt hij in Cursor, het informatie- en opinieblad van de Eindhovense universiteit.

Mooie vorm van erkenning

Van der Aalst is verguld met de uitverkiezing. “Het is eigenlijk iets voor oudere mensen, maar het is wel een mooie vorm van erkenning.” De toekomstige eredoctor treedt op zijn beurt op als erepromotor van David Harel, die tijdens de Dies Natalis op 27 april een eredoctoraat van de TU/e zal ontvangen.

Lid van Academia Europaea

Eind oktober vorig jaar werd bekend dat Van der Aalst gekozen is als lid van Academia Europaea, een prestigieuze Europese organisatie bestaande uit topwetenschappers. De organisatie telt ongeveer 2300 leden (van wie circa 100 informatici) uit 35 Europese landen en 8 landen van buiten Europa. De academie dient als Europees adviesorgaan voor organisaties en overheden op het gebied van academisch onderwijs, onderzoek, maatschappelijke vraagstukken en het toepassen van wetenschappelijke resultaten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in