Overslaan en naar de inhoud gaan

Vodafone lost problemen deels op

De brand die zorgde voor de storing, is volgens het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie ontstaan in het pand naast de telefoonaanbieder. Vodafone had aanvankelijk alleen hitte- en wateroverlast. Later sloeg de brand, via het gezamenlijke dak, over naar het pand van Vodafone. De brandweer verwijderde daarop een stuk van het dak van Vodafone. Vodafone gaat ervan uit dat door de vuur- en waterschade alle apparatuur in het gebouw volledig is verwoest.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Omleiding voor klanten buiten de regio

Aanvankelijk had zo'n 25 procent van zijn klanten last van de storing, meldde Vodafone. Dat trof ook Vodafone-klanten die bij de beschadigde netwerkcentrale geregistreerd zijn, maar niet in de getroffen regio waren. Voor die klanten heeft Vodafone een omleiding weten te realiseren via zijn centrale in Amsterdam, zodat ze kunnen bellen, sms'en en internetten zolang ze buiten de regio blijven waar de zendmasten zijn uitgevallen. Daardoor is de overlast nu beperkt tot 10 tot 15 procent van zijn klanten, stelt Vodafone.

3G-netwerk herstellen duurt langer

Vodafone verwacht dat aan het einde van de dag de problemen met bellen en sms helemaal zijn opgelost. 40 technici zijn bezig de storing te verhelpen. In eerste instantie zullen die het 2G-netwerk weer in de lucht brengen. Hoe lang het duurt voordat ook weer normaal mobiel geïnternet kan worden in de getroffen regio, is onduidelijk. Telecomadviseur Paul Brand van Stratix voorspelt desgevraagd, dat Vodafone-klanten zeker een week last blijven houden van een slechte dataverbinding. "Ze moeten het nu even met heel weinig capaciteit doen bij Vodafone. Dat duurt even om dat te herstellen."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in