Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft en Nokia investeren in apps

Met de in totaal 18 miljoen euro van Microsoft en Nokia zet de universiteit het zogeheten AppCampus-programma op. Dit moet leiden tot ‘innovatieve mobiele applicaties’, in de eerste plaats voor het Windows Phone-platform van Microsoft maar ook voor Symbian en Series 40, besturingssystemen van Nokia.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

AppCampus moet ook de oprichting stimuleren van nieuwe bedrijfjes die mobiele apps ontwikkelen. De Universiteit van Aalto heeft volgens beide initiatiefnemers al een reputatie als kraamkamer voor dergelijke ‘startups’. De inbreng van de universiteit bestaat uit gebouwen, begeleiding en toegang tot academische en bedrijfsnetwerken voor de app-ontwikkelaars in de dop.

Aanvragen uit de hele wereld verwacht

Het ontwikkelprogramma is niet alleen een Fins onderonsje. De bedoeling is dat studenten en ondernemers van over de hele wereld ‘duizenden’ voorstellen voor applicaties zullen indienen. De deelnemers krijgen toegang tot zowel de lokale als de mondiale afzetmarkt voor apps via de Windows Phone Marketplace en de Nokia Store.

Finland gezien als centrum van mobiele technologie

Anderzijds kan uit de bekendmaking van Microsoft en Nokia worden opgemaakt dat AppCampus toch vooral bedoeld is om de Finse ICT-sector op te stuwen in de vaart der volkeren. Klaus Holse, president van Microsoft in West-Europa, ziet Finland als ‘center of excellence’ voor mobiele technologie. Belangrijk is ook dat Finland geldt als een ‘early adopter’-markt waar de bevolking innovatieve producten en diensten snel oppikt.

Mobiele ondernemers kunnen vanaf mei subsidie aanvragen voor hun ontwikkelplannen. Meer informatie daarover staat op de website die speciaal voor AppCampus is ingericht..

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in