Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziggo sluit groei in buitenland uit

Dat zei topman Bernard Dijkhuizen van Ziggo vandaag tegen het ANP. "Onze markt is heel erg taal- en cultuurbepaald. Je moet echt door en door begrijpen wat de Nederlander wil zien'', aldus Dijkhuizen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Ziggo ziet genoeg mogelijkheden om op eigen kracht te groeien in Nederland, aldus Dijkhuizen. Hij denkt daarbij aan digitale en 'on demand' televisie en het bundelen van het aanbod van televisie, internet en telefonie. Daarnaast ziet hij kansen op de zakelijke markt voor kleine bedrijfjes en op de mobiele markt. Overnamemogelijkheden zijn er volgens de topman nauwelijks in Nederland.

Beursgang is goed verlopen

Ziggo is vandaag voor het eerst genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam. In het eerste uur steeg het aandeel tot een hoogtepunt van 21,50 euro. Dat is ruim boven de koers van 18,50 euro waartegen het bedrijf de aandelen in de dagen voorafgaand aan de beursintroductie plaatste. Rond het middaguur was de koers opgelopen tot 21,67 euro.

Of eigenaren Warburg Pincus en Cinven, die nog een belang van circa 30 procent in Ziggo hebben, ook de rest van hun belang gaan verkopen hangt volgens de topman af van hoe de aandelen die nu zijn genoteerd het doen. "Onze eigenaren zijn heel happy'', benadrukte hij.

Dijkhuizen is zelf optimistisch over de toekomst van Ziggo op de beurs. "De belangstelling uit zowel de Verenigde Staten als Europa is overweldigend."

Ziggo wil blijven investeren

Om te groeien wil het bedrijf blijven investeren. Topman Dijkhuizen: "We hebben sinds het ontstaan van Ziggo in 2008 al meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd en dat kunnen we doorzetten dankzij deze beursgang. We investeren bijvoorbeeld in klanttevredenheid en in ons netwerk. Je moet daarmee altijd vooruitlopen op de vraag van de klant."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in