Overslaan en naar de inhoud gaan

Qurius ondanks verlies tevreden over 2011

Qurius' resultaten worden sterk beïnvloed door een herstructurering waarmee het bedrijf halverwege 2010 begon. In 2011 kostte die het bedrijf 1,5 miljoen euro. Maar dankzij die herstructurering staat Qurius er nu wel beter voor. Herstructureringskosten, rente en belastingen niet meegerekend realiseerde het bedrijf in 2011 een resultaat van 0,6 miljoen euro negatief.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Een duidelijke verbetering ten opzichte van 2010, toen de 'Earnings Before Interest and Taxation' en voor herstructureringskosten 3,6 miljoen negatief waren.

Niet onbelangrijk voor Qurius' toekomst is ook dat het netto verlies van 7,7 miljoen euro voor het grootste deel veroorzaakt werd door de Belgische en Spaanse activiteiten die inmiddels verkocht zijn. Zonder die activiteiten zou Qurius in 2011 netto 2,2 miljoen in het rood geraakt zijn. Bovendien kon Qurius dankzij die verkopen 3,1 miljoen euro aflossen op één van zijn leningen, wat de rentebetalingen in 2012 drukt. En ook de personeelskosten zijn fors teruggebracht, met 17 procent. In de landen waar Qurius nog actief is had het eind 2011 524 man in dienst, tegen 606 in 2010. In Nederland kromp Qurius in 2011 per saldo met 40 voltijds medewerkers tot 302 man.

Omzet valt tegen

Die beloftevolle ontwikkelingen kunnen niet verbergen dat de omzetontwikkeling tegenvalt. Als de activiteiten die Qurius in de loop van 2010 had afgestoten niet meegerekend worden, daalde de omzet met 0,6 miljoen euro. Desondanks slaat directeur Leen Zevenbergen in het financiële persbericht over de jaarcijfers een optimistische toon aan. De herstructurering begint volgens hem zijn vruchten af te werpen. "Ik durf te zeggen dat we een solide perspectief scheppen voor innovatieve groei [...]", aldus Zevenbergen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in