Overslaan en naar de inhoud gaan

Logica en Capgemini krijgen concurrentie van NTT Data

De afgelopen 4 jaar nam NTT Data al 4 bedrijven in Europa en de Verenigde Staten over en het heeft nog meer acquisities in de planning. Het bedrijf wil binnen twee jaar zijn activiteiten buiten Japan verdrievoudigen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

NTT Data, een dochterbedrijf van de voormalig staatsmonopolist NTT, heeft in totaal 57.000 werknemers in dienst en zette vorig jaar met zijn buitenlandse activiteiten 100 miljard yen (927 miljoen euro) om. De totale omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar 1.139 miljard yen (10,6 miljard euro). De omzet in Japan stagneert al een aantal jaar. Daarom zoekt het bedrijf naar groei buiten de landsgrenzen.

Meer acquisities voor eind van dit jaar

Om de expansie aan te jagen kocht het bedrijf het Duitse Cirquent, het Italiaanse Value Team en in de Verenigde Staten Keane en Intelligroup. Voor het eind van het jaar komen daar nog meer acquisities bij, zegt Thomas Balgheim, de algemeen directeur voor buitenlandse activiteiten van NTT Data in The Financial Times. In totaal werken nu 6500 mensen voor dit onderdeel.

De financiële crisis in Europa is gunstig voor het Japanse bedrijf omdat de acquisities nu tegen relatief gunstige voorwaarden kunnen plaatsvinden. Met een langetermijndoel op het oog is de crisis geen bedreiging voor de nieuwe activiteiten van NTT Data. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de auto-industrie met grote klanten als BMW, Volkswagen en McLaren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in