Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon verlaagt prijzen op zijn cloudplatform

De precieze prijsverlagingen hangen af van de regio waarin men opereert en het type instantie dat men afneemt. De algemene tendens is dat de prijsverlagingen groter worden naarmate de afname van computercapaciteit toeneemt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Voor het op afroep huren van een kleine configuratie - een virtuele cpu vergelijkbaar met een 1,2 gigahertz Xeon-processor uit 2007 met 1,7 gigabyte RAM en 160 gigabyte schijfopslag - daalt de prijs voor klanten van het rekencentrum in Virginia, USA, van 8,5 dollarcent naar 8 dollarcent als men van Linux gebruikmaakt, en van 12 naar 11,5 dollarcent onder Windows. Dat zijn dalingen van bijna 6 respectievelijk 4 procent. Bij de grotere configuraties liggen de prijsverlagingen voor Linux en Windows beide rond de 6 procent.

Meer voordeel voor vaste klanten

Klanten met een langdurige huurovereenkomst, die zogeheten Reserved Instances huren, boeren nog beter bij de prijsverlagingen. Afhankelijk van de configuratie wordt huren van die Reserved Instances tot 37 procent goedkoper.

Ook bijbehorende diensten worden goedkoper. De Amazon Relational Database Services, Elastic MapReduce en ElastiCache worden voor klanten die ze op afroep inhuren tot 10 procent goedkoper, en voor vaste klanten tientallen procenten. Daarnaast krijgen klanten met vaste contracten volumekortingen van 10 procent voor alles wat ze boven de 250.000 dollar aan Reserved Instances hebben, en 20 procent voor Reserved Instances boven de 2 miljoen dollar. Een van Amazons klanten realiseert door de stapeling van kortingen een voordeel van 76 procent op de kosten van inhuur van cloudcapaciteit bij Amazon, meldt Jeff Barr trots op het Amazon Web Services blog.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in