Overslaan en naar de inhoud gaan

Ordina houdt omzet op peil

Dat het netto resultaat opnieuw negatief uitpakt - 15,8 miljoen euro in het rood - is vooral het gevolg van de post afvloeiingskosten ter hoogte van 13,4 miljoen euro. Toch ziet, dankzij een forse aandelenemissie - de balans van de Utrechtse automatiseerder er per 13-12-2011 deugdzaam uit. Hetzelfde geldt voor de organisatiestructuur, die met ingang van 2012 twee managementlagen minder telt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Er is meer focus aangebracht in het portfolio en door introductie van interne kostendoorberekening wordt effectiever op winst gestuurd.

Onvoorspelbaar

Over het lopende boekjaar is het bedrijf terughoudend. "De economische vooruitzichten en de ontwikkelingen op de Europese financiële markten zijn onvoorspelbaar. Aan de ene kant is ICT de 'motor' die kostenreductie, een betere klantinteractie en innovatie mogelijk maakt. Aan de andere kant worden wij geconfronteerd met (korte termijn) kostenreductieprogramma's die ook de ICT-uitgaven van onze klanten raken. Daardoor is de omzetontwikkeling en daarmee het resultaat, voor de komende periode moeilijk voorspelbaar," stelt CEO Stépan Breedveld.

Kansen grijpen

Dat zijn bedrijf er ook in moeilijke marktomstandigheden in slaagt kansen te grijpen, meent hij te hebben bewezen met recente opdrachten in zowel de overheidsmarkt, de industriemarkt als de financiële dienstverlening. "Gegeven het fundament dat we in 2011 gelegd hebben, kunnen wij slagvaardig reageren op veranderende marktomstandigheden."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in