Overslaan en naar de inhoud gaan

Benelux zwart schaap bij Capgemini

De omzet van de Capgeminigroep steeg in 2011 met 11,4 procent tot 9,7 miljard euro. De operationele winst ging met 22 procent omhoog tot 595 miljoen euro.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Capgemini verwacht in 2012 een beperkte groei van de omzet vanwege de onzekere macro-economische omstandigheden. Dankzij de investeringen van de afgelopen jaren gaat het bedrijf 2012 echter naar eigen zeggen "met een zeker gevoel van vertrouwen'' tegemoet.

Benelux is zorgenkindje

Volgens Capgemini blijft de Benelux een moeilijke markt. De omzet daalde 4 procent en de marge bedroeg 7,4 procent, 2,3 procentpunten lager dan in 2010. Frankrijk en Noord-Amerika zijn de groeiregio's voor het bedrijf, met een omzetgroei van respectievelijk 10,7 en 11,5 procent. In Het Verenigd Koninkrijk bedroeg de omzetgroei 2 procent. Ook in de 'overige' landen waar Capgemini actief is boekte het een gemiddelde omzetgroei van 10,2 procent, vooral door een opleving van de activiteiten in de Scandinavische regio.

Uitgesplitst naar activiteiten presteerde Capgemini het best met Technology Services. De omzet in dit bedrijfsonderdeel groeide 8,4 procent ten opzichte van 2010, die voornamelijk in Noord-Amerika werd behaald. In het Verenigd Koninkrijk en de Benelux slonken deze activiteiten juist. De Outsourcing Services groeiden 3 procent terwijl ook de marge 0,6 procentpunten steeg naar 7,7 procent.

De omzet behaald door het bedrijfsonderdeel Sogeti steeg 6,3 procent en de winstmarge steeg ook aanzienlijk met 1,7 procentpunten naar 10,9 procent. Consulting Services boekte slechts een omzetstijging van 1,2 procent en ook de marge steeg, 1 procentpunt naar 12 procent.

Veel personeel aangenomen

Capgemini nam in 2011 33.000 nieuwe werknemers aan, waardoor het personeelsbestand met 10 procent groeide tot een totaal van 119.707 fte. Daarvan werkt 37 procent in India.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in