Overslaan en naar de inhoud gaan

Avaya wil alsnog naar de beurs

Dat heeft persbureau Bloomberg vernomen van 2 betrokkenen die anoniem willen blijven. Avaya is nu nog volledig in handen van de investeringsfirma's Silver Lake en TPG Capital.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Vorig jaar juni vroeg Avaya ook al een beursnotering aan. Dat plan ging de ijskast in nadat veel investeerders huiverig bleken te zijn om geld te steken in een nieuw beursgenoteerd bedrijf. Ook toen was het de bedoeling 1 miljard dollar op te halen bij de nieuwe aandeelhouders. Indertijd gaf Avaya geen indicatie over het te verkopen aantal aandelen of de uitgiftekoers, alleen over het gewenste totaalbedrag.

Sector zit in zwaar weer, maar ziet lichtpuntjes

De aarzeling bij investeerders is tekenend voor een sector waarin grote concurrenten van Avaya, zoals Cisco en Juniper, eveneens tegenwind ondervinden. Bedrijven stellen de aanschaf van nieuwe telecomspullen uit als gevolg van de economische crisis.

De laatste weken zijn volgens Bloomberg echter ook weer positieve geluiden te horen. De meest recente kwartaalcijfers van Cisco vielen mee en telecomgigant AT&T, een belangrijke klant in de Verengde Staten, zou volgens analisten van plan zijn de investeringen op te voeren.

Omzet licht gestegen, verlies teruggedrongen

Avaya is in 2000 afgesplitst van Lucent Technologies, dat op zijn beurt voortkwam uit AT&T. In 2007 haalden particuliere investeerders Avaya van de beurs. In 2011 schrapte het bedrijf banen en voegde het vestigingen samen. Avaya zag over het afgelopen (vierde) kwartaal de omzet met 1,5 procent stijgen tot 1,39 miljard dollar. Tegelijk wist Avaya het verlies terug te dringen van 180 miljoen dollar een jaar geleden naar 26 miljoen dollar over het vorige kwartaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in