Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle: 'Rechter tikt HP fel op de vingers'

"HP wist al jaren van het naderende einde van de Itanium, en heeft dat nooit verteld. Oracle is blij dat het Superior Court van Santa Clara County in Californië dit nu duidelijk heeft gemaakt. De rechter heeft het gebrek aan openheid bij HP verwerpelijk genoemd. Het is te hopen dat er nu volledige openheid van zaken wordt gegeven", aldus Oracle in een persverklaring.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Oracle, dat in een juridische strijd is verwikkeld met HP, is het niet vermelden van dit soort gegevens schadelijk. "De gebruikers kregen het idee dat de Itanium-serie nog jaren op de markt zou blijven en dat er steeds nieuwe types zouden worden ontwikkeld. Daar hebben ze hun aankoopstrategie ook op afgestemd", aldus Oracle.

HP-UX op sterven na dood

Het stoppen van de Itanium-lijn betekent onherroepelijk het einde van HP-UX, de eigen HP Unix-variant die een concurrent is van Solaris dat Oracle verkreeg na de overname van Sun Microsystems. "Door hun mond te houden, werd de indruk gewekt dat HP-UX nog kerngezond was en zou blijven, waardoor een onecht concurrentievoordeel werd geschapen", aldus Oracle.

HP slaat terug

Aan de andere kant blijkt HP de uitspraak van de rechter heel anders te zien. Het bedrijf stelt: "HP is blij dat de rechter een halt heeft toegeroepen aan de poging van Oracle om de contracten met HP te beëindigen op basis van een beschuldiging van fraude. Oracle maakte in maart 2011 bekend, niet langer software te willen ontwikkelen voor servers op basis van Itanium. We kijken uit naar een volledige openbaarheid, waaruit zal blijken dat dit is gedaan om de verkoop van hardware te sturen van Itanium naar inferieure servers van Sun", aldus HP.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in