Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse technologie verbetert data-analyse oncologie

Het platform van het Nederlandse bedrijf moet zorgverleners in staat stellen om vele malen sneller, betrouwbaarder en goedkoper analyses te verrichten ten behoeve van kankerpatiënten. Genalice zegt in staat te zijn meer dan 1 miljoen DNA-samples van meer dan 150.000 patiënten in één keer te verwerken. Hierdoor zouden patiënten op termijn sneller en doeltreffender een behandeling voorgesteld kunnen krijgen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Performancetesten goed doorstaan

Het Nederlandse bedrijf maakte vandaag bekend dat de performancetesten van haar tweede prototype goed zijn verlopen. “De DNA-loadtime was volgens verwachting bijzonder kort en onze prestaties kunnen zich meten met die van Oracles ExaData-database, die gezien kan worden als een standaard op dit gebied”, stelt Hans Karten, CTO van Genalice. “Daarnaast is de footprint per geregistreerd defect heel klein, wat ons in staat stelt om de DNA-gegevens van grote aantallen patiënten op te slaan met een relatief geringe belasting van de geheugencapaciteit.”

Tweede kwartaal 2012 beschikbaar

CEO Bert Reijmerink verwacht in het tweede kwartaal van 2012 de eerste versie van het product te kunnen introduceren. “Met onze baanbrekende technologie willen wij bijdragen aan het transformeren van kanker van een dodelijke ziekte in een chronische ziekte, en wellicht op termijn een te voorkomen ziekte.”

Overigens is de technologie van Genalice ook op andere terreinen dan de bio-informatica toepasbaar. Reijmerink: “Het is algemeen toepasbaar, op alle vlakken waar data snel geïnterpreteerd en getransformeerd moeten worden en correlatie van gegevens van verschillende oorsprong is vereist.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in