Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote merken schakelen 6 juni over op IPv6

De organisaties namen dat besluit gisteren op een bijeenkomst van de Internet Society (ISOC). Zij beloven dat hun dienstverlening vanaf die dag permanent toegankelijk is via het nieuwe internetprotocol IPv6.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Vorig jaar op 6 juni werd tijdens een 'World IPv6 Day' door een groot aantal partijen de dienstverlening tijdelijk opengesteld via IPv6, om te analyseren welke kinderziekten zich zouden voordoen. De vrees was dat relatief veel verbindingen ergens in het traject tussen eindgebruiker en dienstverlener geblokkeerd zouden raken door verkeerd geconfigureerde IPv6-apparatuur. Dat viel reuze mee.

De Internet Society zegt dan ook nu in een verklaring dat het besluit van de grote merken aangeeft dat IPv6 geen laboratoriumexperiment meer is, maar een belangrijke volgende stap in de evolutie van internet.

Dit jaar snelle groei IPv6-only aansluitingen

De openstelling van IPv6-diensverlening is nodig om het groeiend aantal internetters dat alleen nog een IPv6-adres heeft te kunnen bedienen. In de regio Azië en Australië zijn de IPv4-adressen bij de regionale nummerautoriteit APNIC al driekwart jaar op. De laatste IPv4-adressen die nog bij ISP's en hostingbedrijven op voorraad zijn worden nu uitgegeven. Steeds meer nieuwe aansluitingen krijgen alleen nog IPv6-adressen toegewezen.

Die situatie ontstaat ook in Europa vanaf eind dit jaar doordat de Europese nummerorganisatie RIPE-NCC naar verwachting in juli de laatste blokken met IPv4-adressen aan ISP's uitdeelt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in