Overslaan en naar de inhoud gaan

Web wordt anders

Bedrijven of overheden die zich zo'n particulier top-domein wensen, moeten daarvoor wel een flink bedrag neertellen: zo'n 185.000 dollar (135.000 euro). Daarbovenop komen voor aspirant topleveldomein-eigenaren nog eens enkele tonnen aan kosten voor de technische uitrol van hun eigen koninkrijkje in Cyberspace.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Eldorado voor cyber-krakers en -criminelen

De nieuwe melkkoe van het ICANN is omstreden. Internet-activisten zien er een bedreiging van de netneutraliteit in en wetshandhavers verwachten dat het nog lastiger zal worden online criminelen te lokaliseren. En ook marketeers zijn niet gelukkig met de nieuwste innovatie die ICANN doorvoert. Zo is er opnieuw en op een groter schaal het gevaar dat cyber-krakers hun intrek nemen op domeinen die logischerwijze andere toekomen. Reuters melde onlangs al dat het Internationaal Monitair Fonds samen met 26 andere belanghebbende het ICANN heeft gevraagd denkelijke gTLDs zoals .imf niet uit te geven.

Maar ICANN stelt dat de huidige beperkte reeks gTLDs tekort schiet voor de vereisten van een nog steeds explosief groeiend internetgebruik. "Niemand zou nu voor miljarden gebruikers nog een naamsysteem baseren op de paar namen waarmee in 1985 van start gingen", verklaart bestuursvoorzitter Dengate Thrush van Top Level Domains Holdings, het bedrijf dat in opdracht van ICANN de register-software voor het nieuwe gTLD-stelsel ontwikkelt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in