Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 7 en Office gratis op je iPad

Vorige week kwam CloudOn met het aanbod van gratis Office op de iPad. Na aanvankelijke leveringsproblemen is het bedrijf nu echt 'in business' en heeft het zijn website ook op orde. CloudOn levert zijn app nog niet buiten de Verenigde Staten, maar geïnteresseerden van buiten de VS kunnen zich wel inschrijven op CloudOns website.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Volledige Windows 7-desktop met applicaties uit de cloud

Op de Computer Electronics Show in Las Vegas meldde zich ook OnLive met Office voor de iPad. Net als bij CloudOn kan de iPad-gebruiker de Microsoft-functionaliteit - die in een cloudomgeving draait - via een speciale app benaderen. Maar OnLive biedt - anders dan CloudOn - een volledige Windows 7 desktop met daarop de Office-applicaties. OnLive heeft bovendien een gedifferentieerder aanbod dan CloudOn, met daarbij betaalde varianten. Dat maakt OnLives aanbod interessanter voor zakelijke toepassing.

OnLives simpelste variant is de standaard desktop. Gebruik daarvan is gratis, maar de opslagcapaciteit is beperkt tot 2 gigabyte. De standaard desktop draait alleen Word, Excel en PowerPoint, en toegang tot de applicaties is bovendien niet gegarandeerd.

Meer mogelijkheden voor 9,99 dollar per maand

Wie met die beperkingen niet kan leven, kan voor 9,99 dollar per maand 'bij voorrang' toegang krijgen, 50 gigabyte opslag en het recht om zelf pc-applicaties toe te voegen als OnLive die niet schadelijk acht. Wat 'bij voorrang' betekent - welke uptimegarantie OnLive geeft - is overigens niet gespecificeerd.

Daarnaast komt er een enterprisevariant, die gecentraliseerde beheermogelijkheden biedt en ook integratie naar wens met andere bedrijfstoepassingen ondersteunt, en een versie die is toegespitst op het faciliteren van samenwerking.

De eerste twee varianten worden als het goed is morgen gelanceerd, en voor zover valt te zien op de website is er geen geografische beperking aan de beschikbaarheid van de app. Geïnteresseerden kunnen zich op OnLives website vast inschrijven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in