Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruik Windows XP kalft verder af

Windows XP is nog wel de meest gebruikte Windows-variant. In december 2011 had het in de metingen van Net Applications een aandeel van 46,4 procent. Toch is het besturingssysteem duidelijk aan de aftocht begonnen. In een jaar tijd heeft het 12,5 procent marktaandeel verloren. In 2010 bedroeg de afkalving 9,7 procent.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Die ontwikkeling zal Microsoft niet onwelkom zijn. Het heeft grote moeite om Windows XP te handhaven in de technologische ontwikkelingen. Bij de introductie van zijn nieuwste browser moest Microsoft zelfs besluiten om IE9 niet voor Windows XP geschikt te maken. Afgelopen juli begon Microsoft daarom een campagne om gebruikers van Windows XP aan te zetten tot een overstap naar een modernere variant van Windows.

Windows levert licht in

Grote winnaar is Windows 7, dat nu een aandeel van 37 procent heeft. Dat is een dikke 15 procent meer dan een jaar geleden. Dat betekent niet dat Windows zijn marktaandeel uitbreidt. Een belangrijk deel van de aanwas van Windows 7 komt van de overstap van Windows Vista-gebruikers. Het aandeel van alle Windows-varianten samen is zelfs licht gedaald, van 93,2 procent in december 2010 naar 92 procent in december 2011. Dat verlies is geheel opgesoupeerd door Mac OS X, dat mede dankzij winst op andere desktopbesturingssystemen groeide van 3,2 naar 5,1 procent marktaandeel.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in