Overslaan en naar de inhoud gaan

Kingston geeft tips voor veilige USB-opslag

Onbeveiligde USB-flashdrives blijven de belangrijkste oorzaak van beveiligingslekken, zeker als de gebruikers geen maatregelen nemen. Kingston helpt bedrijven om hun beveiliging te verbeteren door voorlichting te koppelen aan beveiligde USB’s. “Informatie is zeg maar het DNA van ieder bedrijf. Met deze gegevens moet dus voorzichtig en zorgvuldig worden omgegaan,” zegt Vincent Oostlander, regional director Benelux, Nordic & Baltic van Kingston Technology.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Op basis van eigen ervaring en de feedback van klanten, komt Kingston tot de volgende lijst van tips en aanbevelingen:

  • Ontwikkel een beleid en voer dit ook uit Indien er geen beleid voorhanden is, vormen USB-drives potentieel het grootste risico voor uw informatiebeveiligingssysteem. Een beleid op poten zetten, is een zeer belangrijke eerste stap.
  • Codeer vertrouwelijke informatie Niet-gecodeerde vertrouwelijke informatie op USB’s is extra kwetsbaar omdat deze gegevens ook niet beschermd worden door antivirus-, firewall- en andere beveiligingen. Hackers hebben zo vrij spel.
  • Maak een gecodeerd USB-plan: beschermen en navolgen Ontwikkel een coderingsplan vóórdat blijkt dat u er een nodig had. Zorg dat beveiligde bedrijfs-USB-flashdrives onderdeel zijn van de veiligheidsstrategie van uw bedrijf.
  • Zorg voor goedgekeurde bedrijfs-USB’s Hardware die gebruik maakt van Advanced Encryption Standard (AES) 256, heeft een versleutelingstechniek die superieur is ten opzichte van host-based software-encryptie.
  • Zorg voor geautoriseerde USB’s en blokkeer andere apparaten Doet u dit niet, dan kan gevoelige informatie gekopieerd worden naar niet-geautoriseerde USB-apparaten en kan uw bedrijfsinformatie op straat belanden. Uw organisatie is dan een van de vele ondernemingen die te maken hebben met verlies of diefstal van bedrijfsdata.
  • Zoek naar de meest geschikte USB-flashdrive voor uw organisatie Bepaal de betrouwbaarheid en integriteit van USB’s door ze te onderwerpen aan bestaande veiligheidstests en verzeker uzelf ervan dat ze geen schadelijke codes bevatten.
  • Training en educatie Ontwikkel een trainingsprogramma dat uw werknemers leert wat (on)aanvaardbaar gebruik van USB-sticks inhoudt. Toon de gevolgen van onveilig gebruik aan de hand van case studies.
  • Zorg voor gecertificeerde antivirus, altijd en overal Verzeker u ervan dat uw computersysteem beveiligd is met up-to-date antivirussoftware.
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in