Overslaan en naar de inhoud gaan

PayPal test betalen met NFC-stickers in Zweden

Omdat er nog onvoldoende toestellen met een geïntegreerde NFC-toepassing in gebruik zijn, gebruikt PayPal voor de test passieve stickers die op de achterkant van de telefoons worden geplakt. De sticker kan ook uit het zicht op de batterij worden geplaatst, mits de afdekking van de batterij van plastic is gemaakt. De NFC-sticker maakt verbinding met het PayPal-account van de gebruiker met behulp van een 9-cijferige activatiecode.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Om te betalen moet de PayPal-app draaien, een pincode ingegeven worden, 'swiping' moet geactiveerd zijn, en de telefoon moet over de betaalterminal in de winkel worden gehaald. De transactie moet vervolgens worden bevestigd, en geverifieerd. De laatste stap kan 30 seconden in beslag nemen, maar lukte in de praktijk binnen tien seconden.

Twee winkels in Stockholm doen mee met de test: elektronicazaak Webhallen en wintersportwinkel Alpingaraget. "We experimenteren met veel dingen," zegt Olivier Binet, innovatiemanager van PayPal. "Dit willen we volgend jaar met meer retailers gaan aanbieden. Noord-Europa loopt als gewoonlijk op iedereen voor. De gebruikte technologie is niet essentieel, zolang het maar veilig en makkelijk in het gebruik is."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in