Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikanen bouwen wifi-net tussen tv-kanalen

De ongebruikte ruimtes tussen de kanalen zijn ingesteld om te voorkomen dat tv-zenders elkaar storen. Door een sterke verbetering van de zendertechnologie komt deze 'overspraak' nauwelijks meer voor.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Google en Microsoft hebben zich met een aantal andere bedrijven hard gemaakt voor hergebruik van de schaarse frequentieruimte. De FCC heeft nu zijn goedkeuring gegeven aan een database ontwikkeld door het bedrijf Spectrum Bridge, die voorkomt dat verstoring van aangrenzende tv-stations plaatsvindt. De FCC keurde ook een eerste zendertje goed dat gebruik kan maken van deze nieuwe frequentieruimte.

Mogelijkheden in Europa onderzocht

De nieuwe mogelijkheden komen het eerst beschikbaar in de staat North Carolina, waar ook al de proeven zijn uitgevoerd. Later vindt een uitbreiding naar de overige Amerikaanse Staten plaats. Spectrum Bridge onderzoekt of dezelfde technologie ook toepasbaar is in andere landen waaronder een aantal Europese.

FCC-voorzitter Julius Genachowski zegt in een verklaring dat dit een belangrijke stap is voor innovatie in draadloze communicatie. "Het vrijgeven van de 'white spaces' biedt de mogelijkheid uit te stijgen boven de miljarden dollars aan economische voordelen die wifi al opleverde en betekent een stimulans voor private investeringen en werkgelegenheid."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in