Overslaan en naar de inhoud gaan

Logica schrapt honderden banen

De ontslagen, waarvan er tussen de 450 en 550 in Nederland en België vallen, brengen dit boekjaar een kostenpost van 80 miljoen Britse pond met zich mee. Vanaf de tweede helft van 2012 verwacht het bedrijf een structurele kostenbesparing van 25 tot 25 miljoen pond. In 2013 moet de reorganisatie structureel tussen de 50 en 60 miljoen pond opbrengen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Helft kantoren weg

Logica ontslaat niet alleen honderden mensen in Nederland en België, maar laat ook 650 man afvloeien in Zweden en het Verenigd Koninkrijk. De reorganisatie leidt ook tot een kostenpost van 13 miljoen pond aan afschrijvingen op gebouwen. Logica stoot de helft van zijn kantoorruimte af, doordat het het aantal werknemers reduceert en overgaat op ,,flexibelere werkmethoden''.

Eenmalige afschrijving

Het bedrijf maakte ook bekend in 2011 een eenmalige afschrijving van 39 miljoen pond te boeken, omdat het tegenvallende inkomsten uit langetermijncontracten verwacht door de moeilijke economische omstandigheden.

Logica denkt dat de activiteiten in de Benelux door de ingreep in 2012 terug zullen keren naar winst en dat de marges in Zweden zullen verbeteren. Het verwacht in 2011 een omzetgroei van 3 procent. De winst komt dit jaar naar verwachting uit op 240 tot 250 miljoen pond.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in