Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer ophef over veiligheid websites

KPN geeft ook certificaten uit voor overheidswebsites. GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed spreekt nu al van 'DigiNotar 2', na de eerdere ophef rond onbetrouwbare certificaten van het bedrijf DigiNotar. De overheid zette het bedrijf aan de kant nadat aan het licht was gekomen dat door een hack de certificaten mogelijk niet meer te vertrouwen waren.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Webwereld zou het grote aantal ingetrokken certificaten van KPN-dochter Getronics erop kunnen duiden dat er iets niet pluis is. El Fassed is daar al van overtuigd. "Dit is opnieuw bewijs dat er iets grondig mis is met de manier waarop de overheid vertrouwt op certificaatverstrekkers."

KPN ontkent tweede DigiNotar-affaire

KPN weerspreekt dat er iets mis was met de ingetrokken certificaten, maar wijt het hoge aantal aan de grote hoeveelheid aanvragen die het bedrijf binnenkreeg in de nadagen van DigiNotar. Toen de DigiNotar-certificaten werden ingetrokken steeg het aantal van en de variatie in certificaataanvragen die bij KPN binnenkwamen. Dat was het computersysteem niet gewend en daarom werd volgens een woordvoerster een groot deel van de certificaten automatisch en onterecht ingetrokken. "Dus niet omdat ze niet veilig waren, maar omdat het er opeens zo veel waren.''

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in