Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterke groei public cloud in Nederland

Dit jaar wordt 41 procent meer uitgegeven aan public clouddiensten dan in 2010, zo schat onderzoeksbureau The METISfiles. In 2015 wordt in Nederland bijna een miljard euro uitgegeven aan publieke clouddiensten, verwachten de onderzoekers.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De sterkste groei is afkomstig van PaaS, dat jaarlijks met 50 procent zal toenemen tot 118 miljoen euro in 2015. SaaS neemt echter het leeuwendeel van de omzet voor zijn rekening. In 2015 zal daar 603 miljoen euro aan worden uitgegeven. In 2011 gaat het nog om 222 miljoen. IaaS zal groeien van 79 miljoen dit jaar tot 238 miljoen euro in 2015.

De cijfers betreffen alle Nederlandse organisaties, van zeer klein tot zeer groot. Positief aan cloud computing zijn voor hen een beter voorspelbaar prijsmechanisme, grotere schaalbaarheid en meer mobiliteit, naast de verwachting dat ze sneller producten op de markt kunnen brengen.

Wat hen tegenhoudt om nog meer in cloud computing te investeren, zijn zorgen over beveiliging en compliancy. Maar ook zijn ze niet gecharmeerd van de onvolwassen oplossingen die leveranciers aanbieden en het feit dat de standaardoplossingen niet op maat zijn te snijden. Daarnaast kampen de organisaties met het probleem dat ze publieke cloudoplossingen moeten zien te integreren met legacy IT.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in