Overslaan en naar de inhoud gaan

Jong Talent Prijzen voor negen informaticastudenten

De informaticastudenten kregen vorige week donderdag elk de prijs van vijfhonderd euro uitgereikt bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, die verantwoordelijk is voor de jurering. De aanmoedigingsprijs is beschikbaar gesteld door het NGI Platform voor ICT-professionals om de keuze voor informaticastudies te stimuleren. Voorzitter Klaas Brongers reikte de prijzen uit.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Winnaar doet Informatica 'erbij'

Peter Koymans scoorde met 9,68 het hoogste gemiddelde cijfer van alle studenten. De student behaalde dit resultaat voor de studie Technische Wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, maar volgt daarnaast ook een studie Informatica. Hij liet weten het belangrijk te vinden goed te worden in zijn vakgebied en wil later ‘een echt goede onderzoeker worden’.


De negen ICT-studenten die in de prijzen vielen zijn Paul Teeninga (Rijksuniversiteit Groningen), Joost Rijneveld (Radboud Universiteit Nijmegen), Bas Duineveld (Universiteit van Amsterdam), Astrid Pieterse (TU Eindhoven), Ruud Heesterbeek (Universiteit Leiden), Jeff Smits (TU Delft), Renske Augustijn (Vrije Universiteit), Richard Heijblom (Universiteit Twente) en Jorn van Wijk (Universiteit Utrecht).

Scriptieprijs voor TUe-student

Op de dag van de prijsuitreiking werden diverse afstudeerprijswinnaars in het zonnetje gezet bij Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Erik Tromp, die in augustus van dit jaar afstudeerde bij Business Information Systems aan de Technische Universiteit Eindhoven, ontving de M&I/ Partners Informatie Scriptieprijs voor Informatica en Informatiekunde van 5000 euro voor zijn scriptie over de extractie van sentimenten en meningen uit berichten op sociale media.

De tweede prijs gingen naar Dieter Deforce, Carlo Goessaert en Vincent Sercu (Hogeschool Gent). De afstudeerscriptie van Dieter Deforce gaat over de automatische aanpassing van de afmetingen van videobeelden. Carlo Goessaert en Vincent Sercu presenteren in hun gezamenlijke scriptie de ‘VirtualRadioTool’, een platform voor het uittesten van draadloze communicatie in sensornetwerken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in