Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT Automatisering houdt marge vast bij krimpende omzet

ICT Automatisering heeft in het derde kwartaal van 2011 een omzet behaald van 18,4 miljoen euro. Dat is een dikke 11 procent minder dan vorig jaar in het derde kwartaal. In Nederland ging het beter dan in Duitsland. Hier zakte de omzet 6 procent naar 14,8 miljoen euro. In Duitsland nam de omzet met ruim 28 procent af tot 3,6 miljoen euro.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het bedrijfsresultaat zakte - bijzondere posten buiten beschouwing gelaten - van 1,9 miljoen euro vorig jaar naar 0,8 miljoen euro dit jaar. Met bijzondere posten is het verschil met vorig jaar nog groter: toen was er sprake van een eenmalige bate dankzij het afwikkelen van een pensioencontract die het bedrijfsresultaat opstuwde naar 3,9 miljoen euro. De winst is het afgelopen kwartaal overigens geheel in Nederland gerealiseerd.

Onzekerheid troef in laatste kwartaal

Met een bedrijfsresultaat van 0,8 miljoen euro presteert ICT Automatisering even goed als in de eerste helft van 2011. De operationele marge is nagenoeg stabiel met 4,2 procent - tegen 4,3 procent in de eerste helft van het jaar. Over de afloop van 2011 toont de directie zich wel onzeker. Ze constateert een toenemende terughoudendheid ten aanzien van investeren in ICT, met name in de sector Industrial Automation. Ook het herstel van de tarieven, waar ICT Automatisering bij de halfjaarcijfers nog op rekende, blijkt dankzij het voortkwakkelen van de economie niet door te zetten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in