Overslaan en naar de inhoud gaan

Rosenthal pleit voor internetvrijheid als mensenrecht

“Dit is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid en in ons gezamenlijk belang. We hebben de creatieve kracht van internet nodig als katalysator voor economische activiteiten en wereldhandel” zo stelde Rosenthal vast in de sessie over groei en ontwikkeling.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De Nederlandse internetsector draagt 4,3 procent bij aan het Bruto Binnenlands Product. Met een jaarlijkse omzet van 24 miljard euro verdient Nederland aan internet net zoveel als aan logistiek of onderwijs. Rosenthal wees als minister van buitenlandse zaken echter ook op het potentieel van internet voor snelgroeiende economieën als China, Brazilië en India: “Het internet verbindt wereldmarkten. Die verbinding hebben we nodig. Internet is een essentiële voorwaarde voor internationale handel. Nu meer dan ooit.”

9 december in Den Haag

Minister Rosenthal kondigde aan dat Nederland een conferentie organiseert over vrije toegang tot het internet, op 9 december 2011 in Den Haag. Deze conferentie gaat vooral in op internetvrijheid als mensenrecht. `De ontwikkelingen in de Arabische wereld zijn een goed voorbeeld. Internetvrijheid is essentieel voor de vrijheid van meningsuiting. Met deze conferentie willen we praktische stappen zetten om dat recht te bevorderen', aldus Rosenthal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in