Overslaan en naar de inhoud gaan

9,2 miljoen euro vers risicogeld voor Mendix

Mendix zal het extra werkkapitaal vooral inzetten om z’n internationale expansie te bekostigen. Het bedrijf beschikt naast het Nederlandse hoofdkantoor al over vestigingen in Kaapstad, Johannesburg, Londen en Boston. Volgens oprichter/CEO Derek Roos is het de bedoeling om de circa 10 fte marketing- en verkoopstaf in Boston binnen een jaar op te schalen naar ongeveer 30 medewerkers.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Mendix levert op cloud-basis een applicatieontwikkelomgeving (PaaS), waarin de werking van de beoogde ‘app’ meer in business-concepten dan in technische concepten wordt vastgelegd. Dat betekent korte lijnen tussen managers\projecteigenaren en de mensen aan de knoppen van de ontwikkelomgeving. Roos noemt deze laatsten dan ook geen sofware-engineers maar business-engineers. Inmiddels zijn er wereldwijd al zo’n 20.000 van die lieden die met Mendix’ PaaS uit de voeten kunnen. Ze zitten deels bij de omstreeks 200 zakelijke klanten van Mendix, maar vaak ook bij implementatie-partners, zoals Accenture, Atos, Capgemini, Centric en het Indiase Patni. Volgens Roos heeft Mendix inmiddels ruim 50 implementatiepartners, waarvan ongeveer de helft buiten Nederland actief is.

Na de nu bekend geworden investeringsronde is Prime de grootste individuele aandeelhouder in Mendix, maar de oprichters hebben samen nog altijd een meerderheid van de aandelen in handen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in