Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders verreweg het meest tevreden over Apple

Apple steekt met kop en schouders uit boven de smartphone- en laptopconcurrenten. Gemiddeld is de waardering voor die producten een 7,7 respectievelijk een 7,6. Ook in vergelijking met andere productcategorieën - waar Apple niet in concurreert - is een 8,6 hoog. Het cijfer dat daar het dichtst bij komt is dat voor de spiegelreflexcamera's van Nikon, die een 8,4 scoren.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple-klanten orde van grootte tevredener

De rapportcijfers verbloemen feitelijk, hoeveel afstand Apple op de concurrentie heeft genomen. Bij de tevredenheid op individuele aspecten scoort Apple in de regel 30 tot 40 procent hoger dan het peloton volgers. Zeer tevreden over de kwaliteit is bijvoorbeeld 78 procent van de Apple laptop-bezitters en 70 procent van de smartphone-bezitters. De naaste concurrenten zijn de Samsung-laptops (36 procent zeer tevreden) en de Blackberry-eigenaren (37 procent zeer tevreden).

Hetzelfde patroon is te zien bij de aspecten gebruiksgemak, en de zekerheid dat het volgende toestel van hetzelfde merk is. Bij de laptop weet zelfs 84 procent van de Apple-klanten nu al dat dat een Apple wordt, tegen 38 procent voor de naaste concurrent op dit aspect: Dell. Bij de smartphones koopt 74 procent zeker weer een iPhone; naaste concurrent is hier Blackberry, met 29 procent.

iPhone 4 niet best uit de test

Opmerkelijk feitje is dat de iPhone volgens de Consumentenbond niet de beste smartphone is. In een test in hetzelfde nummer scoort de iPhone 4 een vierde plaats, achter de Samsung Galaxy S II, de Samsung Galaxy S en de HTC Incredible S. De iPhone legt het af op het gebied van synchronisatie en navigatie, terwijl de Samsung Galaxy S II zich duidelijk onderscheidt door kwaliteit van het toestel en bel- en sms-gemak.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in