Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele video vereist 400 Gbps-net in 2015

De volgende generatie mobiele videoservers moeten in staat zijn datasnelheden van 200 tot 400 Gbps te verwerken, stelt het Chinese Huawei. Dit bedrijf wint steeds vaker grote contracten van telecombedrijven voor de aanleg van de mobiele telecominfrastructuur.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vloeistofkoeling nodig

Huawei voorziet in de komende 5 jaar een 50-voudige groei in het gebruik van mobiele video. Dat vraagt om een voorbereiding bij de telecomindustrie om te voorkomen dat op grote schaal congestie ontstaat. De telecombedrijven hebben high-end servers nodig . Om een dergelijke werklast te kunnen verwerken zijn moederborden nodig die 500 tot 1000 Watt aankunnen. De inzet van vloeistofkoeling is waarschijnlijk onvermijdelijk.

Huawei werkt aan een nieuwe standaard voor dit type hoogwaardige videoapparatuur. Een eerste versie is al in bespreking bij de Scope Alliance, een organisatie van producenten die Open Carrier Grade Base Platforms nastreven. Huawei's concurrenten Ericsson, Alcatel-Lucent, Nokia Siemens en NEC zijn de belangrijkste deelnemers in dit overlegplatform. Wanneer er overeenstemming is, draagt Huawei de concept-standaard voor bij een industriestandaardenorganisatie als de PCI Industrial Computer Manufacturers Group (PICMG).


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in