Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kanker door mobiele telefoon is mythe'

Het onderzoek is gepubliceerd in het Britse medische vakblad BMJ. Het gaat om een onderzoek onder meer dan 10.000 gebruikers van mobiele telefoons in Denemarken. Er is geen bewijs gevonden dat regelmatige mobiele bellers een grotere kans hebben kanker te ontwikkelen, dan mensen die zelden een mobiele telefoon gebruiken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

10.000 tumoren onderzocht

Tussen 1990 en 2007 analyseerden de onderzoekers 10.000 tumoren aan het centrale zenuwstelsel. Daar blijkt uit dat mensen die tenminste 13 jaar lang een mobiele telefoon in gebruik hebben, exact dezelfde kans lopen op een tumor als mensen die geen mobiele telefoon gebruiken. Het is een uitgebreid vervolgonderzoek op een eerdere studie, waarbij we vast hebben kunnen stellen dat ook het gebruik van mobiele telefoons op de lange termijn geen hoger risico op kanker geeft.


Volgens de onderzoeker kan echter niet uitgesloten worden dat er een klein risico bestaat voor zware gebruikers of over perioden langer dan tien tot vijftien jaar. "Daarvoor is meer onderzoek nodig, met grotere aantallen mensen."


Meer dan vijf miljard mensen op de planeet aarde maken gebruik van een mobiele telefoon. Een deel daarvan maakt zich zorgen over de gevolgen van de elektromagnetische straling die telefoons afgeven, voor hun gezondheid.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in