Overslaan en naar de inhoud gaan

Exact op koers met cloud-boekhouding

In het derde kwartaal boekte het Delftse softwarebedrijf een omzet van 51,4 miljoen euro. Dat is, na correctie voor de afstoting van activiteiten, ruwweg gelijk aan de omzet in de overeenkomstige periode van vorig jaar. Ook de bruto winst (EBITDA) bleef stabiel, op 11,4 miljoen euro.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Exact zegt vorderingen te maken met de in december vorig jaar gepresenteerde strategie gericht op groei van Exact Online, nieuwe proposities en focus op Exacts ‘Internationale regio’. Exact Online groeit vooral in Nederland en België. Het aantal commerciële administraties dat in deze regio met Exacts cloudservice wordt gevoerd zou inmiddels meer dan 65.000 bedragen.

De prestaties in het derde kwartaal zijn in lijn met de verwachtingen van het management. De directie merkt daar wel op dat de macro-economische marktcondities aan het einde van het derde kwartaal ‘uitdagender’ zijn geworden, ‘wat de omzet in Q4 zou kunnen beïnvloeden’. Het management houdt niettemin vast aan een lage ééncijferige groei op gelijke basis en een gelijke brutowinst na correctie voor de verkoop van Siigo, hardware-activiteiten in Nederland en beëindiging van een joint venture in het Midden-Oosten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in