Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit jaar al 1350 banen weg bij Getronics

Ongeveer een derde van de bij Corporate Market verdwenen banen is verhuisd naar lagelonenlanden. Bij 900 van de verdwenen banen ging het om wat in het persbericht over de kwartaalcijfers 'efficiencyverbetering' heet.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Uit de reserveringen voor ontslagvergoedingen blijkt, dat het gros van de ontslagen waarmee dit saneringsproces gepaard gaat, in het derde kwartaal is gevallen. Voor herstructureringskosten heeft de voormalige Getronics-divisie dit jaar 90 miljoen euro uitgegeven, waarvan 78 miljoen in het derde kwartaal. Daarmee heeft KPN in de eerste negen maanden van dit jaar iets meer dan de helft van de voorgenomen krimp gerealiseerd. Volgens de plannen moeten er 2000 tot 2500 medewerkers verdwijnen.

Omzet onder druk

Het ziet ernaar uit dat dat het eerder 2500 werknemers zullen worden dan 2000. De omzet van Corporate Market ontwikkelt zich namelijk niet gunstig. In het tweede kwartaal realiseerde het een omzet van 447 miljoen euro, ruim 6 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2010. Ook ten opzichte van het eerste kwartaal was er omzetverlies, van ruim 5 procent. KPN noemt als oorzaken uitstel van ICT-investeringen door de overheden, zwakke vraag naar zakelijke- en telecom-oplossingen en prijsdruk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in