Overslaan en naar de inhoud gaan

'PC en Windows zijn dood', zegt VMware-topman

Binnen 5 jaar draait nog maar een vijfde van alle computerclients onder Microsoft Windows, zegt Maris. Desktops zijn niet in staat tegemoet te komen aan de wens applicaties en gegevens op verschillende apparatuur en besturingssystemen te kunnen gebruiken. De desktop-metafoor stamt uit de jaren 70 en is gebaseerd op de omgeving van de toenmalige kantoormedewerker met een ladenkast, een typemachine, mappen en bakjes voor inkomende- en uitgaande post.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

'Cloud is enige oplossing'
Maritz: "Het probleem is dat mensen onder de 35 niet meer achter een bureau zitten en hun tijd besteden aan het 'liefdevol' verwerken van documenten." Moderne beheerders moeten in staat zijn toepassingen en informatie ter beschikking te stellen aan mensen in plaats van aan apparaten. De enige oplossing is een onvoorwaardelijke omarming van het cloud-principe, hield Martiz de 19.000 congresbezoekers voor.

Zo'n 800.000 beheerders gebruiken nu de vSphere-oplossing die VMware daarvoor heeft ontwikkeld. Onder zijn klanten bevinden zich onder meer de New York Stock Exchange en Euronext die zo'n 2300 virtuele machines hebben draaien in een private cloudomgeving. Ook de Amerikaanse luchtvaarmaatschappij Southwest Airlines heeft in anderhalf jaar tijd zo'n 40 procent van zijn toepassingen gevirtualiseerd en streeft naar een volledige overstap naar de cloud.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in