Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle eist miljarden van Google om Java

Oracle kreeg de programmeertaal Java begin 2010 in handen door de overname van Sun Microsystems. In augustus van hetzelfde jaar stapte Oracle naar de rechter met de bewering dat Google met zijn mobiele besturingsysteem Android inbreuk maakt op Java-patenten en -auteursrechten.
geld

In de aanklacht eist Oracle dat Google stopt met het gebruik van zijn intellectuele eigendommen. Ook zou Google alle producten moeten vernietigen die Java-gerelateerde copyrights schenden op het punt van hun specificaties, programmacode en documentatie. Meer concreet zou de virtuele machine Dalvik die Google zonder vergunning gebruikt in Android berusten op Java-technologie. Google betwist dat de door Oracle geclaimde patenten rechtsgeldig zijn.

Google wil schadeberekening Oracle geheim houden
Donderdag kwamen documenten naar buiten die beide kemphanen bij de federale rechtbank in San Francisco hebben gedeponeerd. Google noemt de berekeningen van Oracle over de vermeende schade ‘onbetrouwbaar’ en stelt daar zijn eigen rekenmethode tegenover. Oracle zegt een ‘overstelpende hoeveelheid concreet bewijs’ te hebben voor de geleden schade.

Oracle heeft geen bezwaar tegen publicatie, integendeel
Het zoekbedrijf heeft de rechtbank verzocht een deel van de informatie die het aandraagt geheim te houden. Volgens Oracle probeert Google te verdoezelen dat zijn eis tot schadevergoeding in de miljarden dollars loopt. Oracle zegt er geen bezwaar tegen te hebben dat de cijfers naar buiten komen. Geconfronteerd met dat standpunt heeft rechter William Alsup bevolen dat Google uiterlijk vandaag (vrijdag) de informatie over de schadeberekening publiceert.

Het zou nog tot een schikking tussen Oracle en Google kunnen komen. Zo niet, dan begint de rechtszaak naar verwachting in november.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in