Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Jan Bakker

Alleen al de afbeelding bij het artikel laat zien dat privé en werk als gevolg van technologische ontwikkeling tegenwoordig door elkaar heen lopen en feitelijk naadloos in elkaar overgaan. Hopelijk weet de man in kwestie voldoende tijd voor zijn gezin vrij te houden en proeven zij ook de geneugten van Het Nieuwe Werken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

werk - privé balansDe trend van 'consumerization' zal de komende tijd onverminderd doorzetten. De moderne werknemer acht het vanzelfsprekend om zijn eigen gadgets in te zetten, zeker indien de kwaliteit van die apparaten hoogwaardiger is dan die van de ICT-apparatuur van de zaak. Het is dus verstandig om mee te liften op deze trend in plaats van je ertegen te verzetten. Goed dat vele CIO’s dat inzien!

Uit eigen ervaring kan ik melden dat het als werkgever zinvol is actief te sturen op de inzet van gadgets. Door vorig jaar een -beperkt- ICT-gebonden budget beschikbaar te stellen, besloot 2/3 van de organisatie met tablets aan de slag te gaan. Dat leidt tot allerhande nieuwe toepassingen, die de onderlinge samenwerking en de prestaties -individueel en collectief- ten goede komen. Onze CIO was aanvankelijk terughoudend, maar nu duidelijk voorstander.

Negatieve consequenties voor beheer en beveiliging zijn niet te ontkennen, maar per saldo behapbaar. Daarbij is het zaak te werken aan bewustwording van risico’s en eenieder te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid.

Het onderscheid tussen eigen ICT-middelen en die de werkgever beschikbaar stelt zal in de toekomst nauwelijks relevant meer zijn. Je gebruikt gewoon wat je voor handen hebt en wat het beste past bij de situatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in