Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholieren kunnen alvast Informatica studeren aan de VU

In het afgelopen jaar bood de VU vwo-scholieren uit de hoogste klassen de mogelijkheid om het vak Probleemoplossen te volgen. Enkele vwo-leerlingen uit Hilversum namen deel aan de proef. Komend schooljaar wordt daar nog Privacy en beveiliging aan toegevoegd.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De VU streeft ernaar scholieren al in een vroeg stadium te laten ervaren wat het betekent om te studeren aan een universiteit. Ook kunnen leerlingen zo zelf een beeld vormen van het informatica-onderwijs aan de VU. Het met positief resultaat afronden van een vak levert een vrijstelling op voor het gevolgde vak, als de leerling zich na het behalen van het vwo-diploma inschrijft bij de Amsterdamse universiteit.

Zelfde lesprogramma als studenten
Middelbare scholieren die zich aanmelden, volgen hetzelfde programma als eerstejaarsstudenten aan de VU. Er worden geen aparte colleges en practica opgezet. Ook de toetsing is hetzelfde. Gezien de tijdstippen van de colleges en de practica zullen leerlingen op hun eigen school hoogstwaarschijnlijk lessen moeten missen. Daarover zullen deelnemende scholieren op hun eigen school afspraken moeten maken. De studielast voor het vak Probleemoplossen bedraagt 2 uur hoorcollege en 4 uur practicum per week. Daarnaast moet er nog eens 4 uur per week voor zelfstudie worden vrijgemaakt. Het vak wordt afgerond met een schriftelijk tentamen, net als Privacy en beveiliging, waar ook nog een aantal verplichte huiswerkopdrachten voor moeten worden ingeleverd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in