Overslaan en naar de inhoud gaan

Abor Creative van ontslagzwendelaar

Abor Creative schond de SMS-gedragscode door ongevraagde SMS-berichten te versturen, zonder toestemming vooraf van de ontvangers. In de verzonden berichten werd geen afmeldmogelijkheid geboden. Abor gebruikte de SMS-shortcodes 3311, 4747 en 6363 en ontvangers kregen operator logo's waar ze voor betaalden.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Tussen mei 2008 en september 2008 werden meer dan 600.000 berichten verzonden. 283 Ontvangers dienden klachten in bij Spamklacht.nl. In 2008 dienden Vodafone en T-Mobile een klacht in bij de Commissie Handhaving Gedragscode SMS-dienstverlening. In 2004 kreeg een ander bedrijf van Van Veen, Stichting Yellow Monday al twee boetes van elk 10.000 euro opgelegd voor hetzelfde vergrijp.

Richard van Veen werd in 2006 als 'handlanger' van Eric Pouw veroodeeld voor zijn rol in een ontslagzwendel die speelde in 2002 en 2003. Pouw en Van Veen boden IT-werkgevers destijds de mogelijkheid om van IT-professionals af te komen voor wie op dat moment geen werk was. Ze deden dat door de werknemers met een niet-bestaand arbeidscontract bij hun werkgever weg te lokken. Ze moesten hun oude baan opzeggen, maar werden in de proeftijd van hun nieuwe baan weer ontslagen. Ongeveer veertig bankzittende IT'ers werden de dupe van deze opzet.

Pouw kreeg destijds een gevangenisstraf van 36 maanden opgelegd. Van Veen kreeg 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in