Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse Apple-kloon heet Peer

De PearC wordt via internet geleverd door HyperMegaNet UG, gevestigd in Wolfsburg. Op zijn website zegt het bedrijf dat het volgens de Duitse wet volkomen legaal is om Mac OS X op een pc te installeren die niet door Apple is geleverd. "De beperkende voorwaarde die Apple voor zijn besturingssysteem Mac OS X in de EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers) stelt, heeft in Duitsland geen juridische basis. Wij zijn ervan overtuigd dat ons product in Duitsland legaal is", aldus HymerMegaNet.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Volgens de Duitse fabrikant werken zijn producten in alle opzichten net zo als een Mac van Apple en zijn "alle functies en programma's" beschikbaar die ook op een Mac functioneren. Een uitzondering is de afstandsbediening Apple Remote, omdat de PearC's geen infrarood-ontvanger hebben. Een andere beperking is dat het niet mogelijk is films op BluRay-discs af te spelen, al kan zo'n speler als optie wel worden ingebouwd om films of data op BD te branden.

De PearC lijkt allesbehalve op de originele Macintosh van Apple en ziet er eerder uit als een torenmodel-pc. HyperMegaNet biedt drie modellen aan: de PearC Starter, Advanced en Professional. De basisuitvoeringen kosten respectievelijk 499, 799 en 1499 euro, maar de koper heeft een groot aantal configuratieopties voor wat betreft harde schijf, werkgeheugen, grafische kaart en dergelijke. De machines worden geleverd inclusief Mac OS X 10.5 'Leopard'. Optioneel kan als tweede besturingssysteem Windows XP Professional of Vista Home/Premium worden geïnstalleerd.

HyperMegaNet zegt op zijn website de computers te kunnen leveren in Duitsland, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Luxemburg, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in