Overslaan en naar de inhoud gaan

Tool installeert Windows 7 via USB-stick op netbook

Het gratis hulpprogramma heet Windows 7 USB/DVD Download Tool en heeft een omvang van 946 KB. De gebruiker dient eerst een ‘ISO-image’ van Windows 7 Upgrade aan te schaffen in de webwinkel van Microsoft. Het ISO-file bevat alle installatiebestanden van Windows 7 in een enkel, niet-gecomprimeerd bestand. De tool maakt daarvan een kopie naar een lege USB-stick met een capaciteit van minimaal 4 GB, een blanco dvd of Blu-ray disc.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Windows 7 installeren is dan verder een kwestie van het uitvoeren van het setup-bestand op de geheugenstick of optische schijf. Rechtstreeks installeren van het ISO-bestand zonder tussenkomst van het hulpprogramma kan niet. Op de doel-pc hoeft niet per se een exemplaar van Windows te zijn geïnstalleerd, maar in dat geval moet de gebruiker een volledige versie van Windows 7 in plaats van een upgradeversie kopen.

Op de netbook moet het .NET Framework 2.0 of nieuwer aanwezig zijn. Ook moet de gebruiker als beheerder zijn aangemeld. In het BIOS moet de opstartvolgorde zo zijn veranderd dat de netbook bij het inschakelen eerst kijkt of een USB-drive aanwezig is, en pas wanneer dat niet zo is, het (oude) besturingssysteem vanaf de harde schijf of SSD opstart.

De meeste netbooks draaien op Windows XP en daardoor is een ‘schone’ installatie van Windows 7 noodzakelijk. Het is niet mogelijk Windows 7 over het oude besturingssysteem heen te installeren met behoud van applicaties en instellingen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in