Overslaan en naar de inhoud gaan

Starter-versie van Office 2010 kost niets

De komst van Microsoft Office Starter 2010, zoals het nieuwe gratis pakket heet, wordt aangekondigd op een blog van het Office 2010 Engineering-team. De Starter-editie zal alleen verkrijgbaar zijn als voorgeïnstalleerd pakket op een nieuwe pc. Microsoft zegt hiermee kopers van een pc een “geweldige out-of-the-box ervaring” te willen bieden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het gaat niet om een proefversie met een ‘tijdbom’, dus het pakket is gedurende onbeperkte tijd te gebruiken "totdat de behoeften van de gebruiker die van de Starter-versie ontgroeien".

Microsoft ziet de nieuwe versie als een lokmiddel om pc-gebruikers ertoe te verleiden op te waarderen naar een van de drie betaalde, volledige versies van Office die binnenkort op de markt komen: Office Home & Student 2010, Office Home & Business 2010 en Office Professional 2010. Het opwaarderen naar deze betaalde versies is vanuit het Starter-pakket “simpel en snel” te regelen, aldus Microsoft.

Vergeleken met de betaalde versie van Office ontbreken de applicaties PowerPoint, OneNote en Outlook in de Starter-editie. De twee wel aanwezige onderdelen, Word Starter en Excel Starter, bieden volgens het blog een ‘verminderde functionaliteit’, maar alle mogelijkheden voor het creëren, bewerken en bekijken van documenten zijn aanwezig. Microsoft vermeldt niet welke functies zijn weggelaten.

Bij de ontwikkeling is gekeken naar de basistaken die thuisgebruikers nu met Microsoft Works uitvoeren. In een videoclip op het blog noemt Brian Albrecht, group program manager voor Microsoft Office, in dit verband het maken van een nieuwsbrief, het samenstellen van een CV voor sollicitaties en het beheren van het huishoudbudget.

Met de Starter-versie wil Microsoft verder gebruikers vertrouwd maken met het ‘lint’ (ribbon) waar sinds Office 2007 alle functies van de diverse applicaties in zijn ondergebracht. De Starter-applicaties bevatten ook een nieuwe ‘task pane’ die de gebruiker snel toegang biedt tot basistaken.

Een addertje onder het gras is dat Office Starter 2010 ook een advertentievehikel is. Microsoft kan in een hoek van het scherm reclame voor zijn producten vertonen. Of de gebruiker daar voor de ingebruikname van de Starter-editie mee akkoord moet gaan en of het reclameblok uitschakelbaar is, wordt uit het blog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in