Overslaan en naar de inhoud gaan

Ballmer geeft aftrap Windows 7 in Nederland

Windows 7 en Server 2008 R2 zijn vrijwel direct beschikbaar. De officiële introductie van Windows 7 voor de consument is over twee weken, op 22 oktober. De mailserverapplicatie Exchange2010 zal naar verwachting binnenkort worden vrijgegeven voor fabricage (RTM) en nog voor het eind van het jaar leverbaar zijn.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Ballmer signaleerde in zijn openingstoespraak op de conferentie Technet Live in het Haagse World Forum een nieuw streven naar efficiency in het bedrijfsleven, waarbij “meer doen met minder” het devies is. Ballmer haakte in op de huidige economische malaise met de stelling dat de nieuwe Microsoft-producten gebruikers productiever maken, kosten besparen en door innovatie nieuwe inkomstenbronnen aanboren.

“IT is van kritieker belang dan ooit tevoren”, aldus Ballmer in Den Haag. Hij verwees naar onderzoek van IDC (betaald door Microsoft) waaruit blijkt dat het aantal IT-banen in Nederland tussen 2009 en 2013 met 2.7000 zal toenemen. De IT-bestedingen zullen jaarlijks met gemiddeld 1,6 procent groeien, terwijl het bruto binnenlands product in dezelfde periode jaarlijks gemiddeld met 0,3 procent krimpt.

In een vraag- en antwoordsessie in aansluiting op zijn ‘keynote speech’ zei Ballmer niet te geloven dat er door de zwakke economie op dit moment geen ruimte is voor nieuwe uitgaven in bedrijven. “De vraag is meer: hoeveel pijn doet het om nu te investeren? Wat dat betreft is IT nog steeds een van de beste dingen om in te investeren”, meende Ballmer.

De vraag wat het belangrijkste argument is om naar Windows 7 te migreren kan volgens Ballmer niet eenduidig worden beantwoord. Voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering kunnen de kostenbesparingen het belangrijkste argument zijn, terwijl voor een CIO de beheermogelijkheden bovenaan staan en voor de eindgebruiker het gebruiksgemak, aldus Ballmer.

De hoogste baas van Microsoft gelooft niet dat de nauwe integratie van Windows Server 2008 R2 en Windows 7 remmend kan werken op de acceptatie doordat sommige bedrijven geen budget hebben voor twee migratieslagen tegelijk. Het is niet noodzakelijk dat bedrijven beide nieuwe producten tegelijk omarmen, aldus Ballmer, ofschoon de combinatie wel bepaalde extra voordelen biedt.

Kan het een struikelblok zijn dat de uitrol van Windows 7 een stuk lastiger schijnt te zijn dan die van Windows XP indertijd, wilde een andere vragensteller weten. Ballmer: “Het is altijd het eenvoudigst om niets te veranderen. Maar de technologie verandert. Wij proberen die verandering zo goedkoop mogelijk te houden.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in